VAEGA O OA UMA

O a metotia ma tomai mo le faapipiiina o faitotoa ma faamalama?

Faitotoa ma faamalama o vaega taua ia o le faiga o teutusi fale, o loʻo taʻalo le matafaioi o le faʻamaufaʻailogaina, moli, matagi ma le vai, ma le tetee i le gaoi. O faʻamaufaʻailoga e faʻaaogaina i faitotoʻa ma faʻamalama e masani lava ona aofia ai le kelu butyl, kelu polysulfide, ma le kelu silikoni faʻaaogaina i luga o tioata, ma o faʻamaufaʻailoga e faʻaaogaina i faamalama e masani lava o le kelu silikoni. O le lelei o faʻamaufaʻailoga silicone mo faitotoa ma faʻamalama o loʻo i ai se aafiaga tele i le lelei ma le ola tautua o le faitotoʻa ma le faʻamalama tioata.

1. Pe a tatou fa'apipi'i faitoto'a ma fa'amalama, e tatau ona tatou fa'alava pea lona fa'ata'ita'iga, o laina toso tu'usa'o e fa'atutusa i vaega ta'itasi, ma o le pito i luga ma le pito i lalo e tatau ona sa'o. O le faapipiiina o faitotoa ma faamalama i lenei itu e mafai ona taofia ai le kelu mai le gau.

2. Ona faʻapipiʻi muamua lea o le faʻavaa i luga, ona faʻapipiʻi lea o le faʻavaa. E tatau ona i ai se faasologa faapena. Pe a fa'apipi'i, e tatau ona e fa'aogaina sikulima fa'alautele e fa'apipi'i ai le fa'amalama ma le fa'amalama matala. O le vaega faʻalauteleina e tatau ona faʻapipiʻi i le palasitika foam. I lenei auala, o le faʻamaufaʻailogaina o faitotoʻa ma faamalama e mafai ona faʻamaonia pe a uma ona faʻapipiʻi.

3. Pe a faʻapipiʻi faitotoʻa ma faʻamalama, e sili atu le faʻatumu o le faʻavaa o le faitotoʻa i le mea faʻafefe. Afai e leai, e le afaina.

4. Pe a faʻapipiʻi faitotoa ma faamalama, e tatau ona e faʻapipiʻi muamua ni vaega. O vaega e le tatau ona itiiti ifo i le tolu. O lona aoga o le faʻapipiʻiina lea o le faʻavaa o le faitotoʻa ina ia mafai ai ona sili atu le mautu o le faʻavaa o le faitotoʻa. Ona o le auala e faʻapipiʻi ai faitotoʻa ma faʻamalama e faʻaaogaina, ae le o le uʻamea, o lea e matua manaʻomia ai le faʻapipiʻiina i vaega faʻapipiʻi.

5. A tatou fa'apipi'i faitotoa ma faamalama, e tatau ona tatou faaavanoa se pu itiiti i pito uma e lua o faitotoa ma faamalama. Ona faaaoga lea o le kelu faitotoa ma faamalama. Toe faaleleia. O le va e tatau ona itiiti ifo i le 400mm. I lenei auala, e mafai ona faʻapipiʻi faitotoa ma faamalama e ala i le laa i luga, lea e mafai ona faia le matafaioi o le faʻamaufaʻailogaina ma le mausali, ma e le faigofie ona pala.

O loʻo i luga e uiga i metotia ma tomai o le faʻaogaina o sealant i faitotoa ma faamalama. O se folasaga puupuu lenei. E le gata i lea, e tatau foi ona iloa le tulaga lelei o le faʻamau i luga o le faitotoʻa ma le faamalama. O nisi gaosi leaga i le maketi o le a faʻaopoopoina ni mea mole mole laiti, ma mafua ai ona le manuia le faʻamau. O le masani ona saeia o tioata insulating e mafua mai i le faʻaopoopoina o mea leaga taugofie.

A fa'atau sealant, e tatau ona e alu i se auala fa'atau fa'atau ma fa'amae'a uma taualumaga a matagaluega talafeagai. Totogi fa'apitoa i le fa'atauina o fa'amaufa'ailoga i totonu o le fata. O le umi o le aso e muta ai, o le sili atu lea. Junbond silicone sealant e gaosia i le taimi lava e tuʻuina atu ai le faʻatonuga, lea e faʻatumauina ai le fou o le faʻamaufaʻailoga ma faʻaoga lelei, lea e aoga i le fausiaina. Faʻafeiloaʻi e faʻatalanoa ma faʻatau!


Taimi meli: Iuni-24-2024